Atenent la crida de l’Església, i prenent la LOMLOE com a oportunitat, hem decidit apostar per la interdisciplinarietat i amb això per dos metodologies predominants: l’aprenentatge cooperatiu i el ABP (Aprenentatge Basat en Projectes).
APRENENTATGE COOPERATIU
Perquè considerem fonamental que tots aprenguen junts. Treballant amb els seus companys/as, l’alumnat accedix a models de conducta que potencien el seu procés d’aprenentatge, la seua motivació, els seus esforços cap a l’assoliment, les seues relacions interpersonals positives i la seua salut emocional. Amb el treball cooperatiu es desenrotlla la responsabilitat individual i grupal i les destreses socials relacionades amb la comunicació, la cooperació, la resolució de conflictes, el suport, l’ajuda mútua…
APRENENTATGE BASAT EN PROJECTES (ABP) I APRENENTATGE I SERVICI
Perquè l’alumnat ha de ser protagonista del seu propi aprenentatge, potenciant el treball en equip, pensament crític i la investigació, al mateix temps que aprén a treballar en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo.
APOSTEM PER L’ENSENYAMENT COMPETENCIAL DE LES MATEMÀTIQUES
Amb els programes que estem implantant en els nostres col·legis volem que l’alumnat desenrotlle la seua competència matemàtica mentres descobrix i construïx conceptes a poc a poc, manipulativament, per a comprendre’ls, consolidar-los i aplicar-los. Tot això perquè l’alumnat desenrotlle estratègies perdurables i un esperit matemàtic crític.
UNA NOVA MANERA D’AVALUAR
D’altra banda, una nova metodologia exigix una nova manera d’avaluar que siga part del procés d’aprenentatge i no sols la fi d’este. Volem una avaluació que acompanye a l’alumne en el seu procés d’aprenentatge. Una avaluació que aporte informació sobre el treball que es realitza i com es pot millorar possibilitant l’autoregulació de l’estudiant.